HOME » Het kleine bijna-bij-de-dood boekje

'Het kleine bijna-bij-de-dood boekje'

(ISBN 9789038919904)

 

NBD|Biblion recensie:

'Van de auteur, die in zijn vroege jeugd zelf een bijna-doodervaring (BDE*) had, verscheen eerder het boeiende boek 'Onvergankelijk!'. Hierin gaf hij zijn visie op de BDE (bewustzijn** hoeft niet per se aan ons lichaam gebonden te zijn, maar is er wel mee verbonden). In dit kleine boekje vraagt hij aandacht voor de echter dan echt ervaringen van BDE-ers. Het begint met ervaringscitaten van mensen die een BDE hebben meegemaakt. Vervolgens komen stapsgewijs de kenmerken van een BDE aan bod en de problemen die zich bij personen met deze ervaringen kunnen voordoen. De auteur pleit voor een goede begeleiding en erkenning van deze echter dan echt ervaringen. Met onderbouwde kritiek op de eenzijdige benadering en ontkenning van deze ervaringen door sommige wetenschappers. Het boek geeft heldere, beknopte informatie die nuttig kan zijn voor hen die een BDE hebben ervaren of voor hun partners. Het laatste deel waarin de auteur zijn visie op bewustzijn uitlegt, is iets minder toegankelijk dan de rest van het boek. Kleine uitgave op gekleurd papier met hier en daar een marmertje. De moeite waard.'  M. Vliex

 

 

In Terugkeer 21(1) en in Reflectie 7(1) besprak Rudolf H. Smit dit boek (zie hieronder). 

Via Google vindt u meer over 'Het kleine bijna-bij-de-dood boekje'.

 

Het kleine bijna bij de dood boekje Bespreking Rudolf H. Smit

* Thans: Nabij-de-doodervaring (NDE)

** De termen bewustzijn, ziel, zelf en geest blijken vaak synoniemen te zijn waarmee onze essentie die niet stoffelijk is wordt aangeduid.   

 

Het 'Kleine bijna-bij-de-dood boekje' is te bestellen op www.boekenbestellen.nl en bij de boekhandel, Bol, Bruna, AKO, etc..